HTML

Zselés műköröm készítés

2012.05.14. 09:20 mukoromkeszites

A zselés műköröm készítés kétféle technika alapján valósulhat meg, az egyik a tipes, a másik a sablonra épített zselé technika. Bármelyik műköröm készítés technikát is válasszuk az előkészítési szakaszok mindkét esetben azonosak, amelyek a kézmosás, fertőtlenítés, körömlakk eltávolítása, szabadszél kialakítása, szarupárkány feltolása, bolyhozás, portalanítás, fertőtlenítés és zsírtalanítás, tapadás elősegítés.

A műkörömépítéshez különféle műszőr ecset áll a rendelkezésünkre, melyek között eltérő méretekben, formában és típusban válogathatunk. A zselés műkörömépítéshez a 4-es vagy 6-os lapos ecsetet használhatjuk.  A mosolyvonal kialakításához pedig a ferde 4-es vagy akár a sima 4-es vagy 6-os ecset is megfelel a célra

A tipes zselés műköröm készítés sajátossága, hogy megfelelő műköröm tip kiválasztását követően, amelyet a természetes köröm formájához választunk ki, légmentesen felragasztjuk a természetes körömre, úgy, hogy az nem érintkezik a köröm melletti bőrrel, de teljesen befedi a köröm felületének 1/3-át.

Ezután jön a körömhosszának kialakítása, majd a természetes körömmel való összereszelés anélkül, hogy azt megsértenénk. A tip felületét is át kell mattítani, hogy a felvitt műköröm zselének megfelelő tapadást biztosítsunk.

A sablonra épített zselés műköröm készítés sajátossága pedig, hogy a sablont a természetes köröm alá résmentesen felhelyezzük, sarokpontokhoz igazítjuk, majd erre készítjük el a zselés műkörmöt. a sablont az elkészítendő köröm formára igazítjuk és a rajta lévő jelöléseket felhasználva készítjük el a kívánt köröm formát és hosszt.

A zselés műköröm mindkét technikájának megvan a saját építési lépései, s attól függően, hogy a klasszikus francia mintát, vagy más alapot építünk, az alaprétegek felvitelét más-más sorrendben készítjük el.

A kezdők a tipes technikával boldogulnak könnyebben, s ahhoz, hogy pontosan lássuk milyen lépések mit követnek érdemes egy teljes hosszúságú műköröm videót is megnézni, ahol mindenre fény derül, az alapanyag használattól kezdve, a teljes műköröm készítés technikai sajátosságait is megfigyelhetjük.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: műkörömépítés zselés műköröm zselés műköröm készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://mukoromkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr414365158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása