HTML

Műköröm alapanyagok körültekintő

2012.04.10. 09:25 mukoromkeszites

Mire is van szükségünk a műkörömépítéshez? Rengeteg mindenre, de talán érdemes az alapokkal kezdeni, vagyis miből épülhet fel a műköröm.

A műköröm készülhet akár porcelánból, akár zseléből, a lényeg, hogy ismerjük az alapanyagot és tudjunk vele bánni. A porcelán műköröm csakúgy, mint a zselé akár tipp felhasználásával, akár építéssel is készülhet, melynek tartóssága szempontjából nincs különbség, pusztán saját megszokás kérdése, melyikkel is boldogulunk könnyebben.

A porcelán műköröm építés sajátossága, hogy jól kell eltalálni a por és folyadék arányokat, hogy megfelelő mennyiségű kis gombócot tudjunk az ecsetünkre felvinni. A porcelán műkörömépítés hamarabb volt jelen a szépségiparban, de még a mai napig népszerű a felhasználása. Építéshez rózsaszín, átlátszó és fehér porcelán por áll a rendelkezésünkre, továbbá már a porcelán folyadékok között is megtalálhatóak olyanok, amelyek szagtalanok, ezzel is népszerűsítve a műköröm alapanyagok között.

A műköröm alapanyagok közül leginkább a műköröm zselék, melyek a kezdők kedvencei is lehetnek, hiszen itt már egy kész alapanyaggal dolgozunk, s előnyére válik, hogy bátran formázhatjuk, hiszen csak UV fény hatására köt az anyag.

A műköröm építő zselék kínálata igen széleskörű, azok felhasználásához pedig érdemes tisztában lenni, melyik milyen tulajdonsággal rendelkezik, mindazonáltal mennyire kezelhető a számunkra.

A műköröm zselék igen speciális igényeket is kielégítenek, s mind a műkörmös számára a kezelhetőséget figyelembe véve, mind a műkörmöt viselő szokásaihoz mérten választhatjuk melyikkel is készítjük el a körmöket.

Itt a színek hasonlóak az előzőekkel, a víztiszta áttetsző zselétől, a barack, a rózsaszín, a lila, a barna, a bézs és a fehér színek uralják a palettát. Természetesen mindemellett fontos figyelembe venni azok tulajdonságát, állagát, hiszen sűrű, közepesen sűrű és az egészen folyékony is megtalálható a kínálatokban. A folyékonyabb állagú műköröm zselék a díszítéshez használhatóak, a közepesen sűrű és a sűrű állagúak pedig a műkörömépítéshez.

Mindezek mellett az üvegszálak jelenléte is jó segítő társ lehet, hiszen tartósabb, extra erősek, s rendkívül jó tapadást segítenek elő. A körömágy hosszabbításra is léteznek speciális építő zselék, melyek segítenek elfedni a kisebb körömhibákat.

Amire érdemes figyelni a műköröm zselék kiválasztásánál, hogy van, ami alap és fedőrétegnek is megfelel, viszont vannak olyanok is, amelyek csupán az alapot nyújtják a számunkra, ezért ezekhez a típusokhoz érdemes egy fedőzselét is beszerezni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: műköröm műköröm alapanyagok műköröm porcelán műköröm zselé

A bejegyzés trackback címe:

https://mukoromkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr144361458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása